Rødkærgårds omgivelser

Rødkærgård ligger for enden af en lille snoet vej der går gennem den lillebitte by Lille Viby. Her er blot otte ejendomme. Gamle gårde og huse i traditionel stil for området og tiden omkring 1900-tallet. Den gode og fede jord her på egnen har præget dens omgivelser og bygningernes størrelse. Vores gård er fra 1977.

Den gamle del af haven er anlagt med et traditionelt rosenbed og en rabat med stauder, hvilket vi har bevaret. Vi er glade for blomster. Hele haven må benyttes af vores gæster.

Lige uden for porten har vi det gamle kær, som tidligere har været brugt til at vaske arbejdshestene og hestevognene. I dag er det forskellige fugle og insekter, der har det som deres territorie.

De nære omgivelser

Gården ligger midt i åbne marker, hvilket betyder at der er højt til himmelen og man kan se meget langt mod både øst og vest. Bag stuehuset er der en stor plæne med enggræs og forskellige træer. Vi planter fortsat nye træer.

Vi har forskellige kaffepletter rundt omkring i haven, som meget gerne må benyttes. Her kan man også lufte sin hund.

Fjorden

Med kun 200 meter til fjorden ad vores private sti, giver det en hel særlig mulighed for at nyde naturens ro og fred. Vi kan anbefale at tage  en kande kaffe med til vores kaffeplet ved fjorden. En lille lysning, hvor der næsten altid er læ. Bare sidde i græsset og høre fuglene, vandets skvulpen og nyde udsigten. En udsigt der aldrig er helt den samme dag for dag.

Her er også mulighed for at fiske i fjorden.

De nære omgivelser ved Rødkærgård

Billedet er taget i maj måned 2017. Rapsen står i fuldt flor og dufter af forår.

Vores dyr

Vi har bier her på Rødkærgård. Det har vi bl.a. fordi vi synes, honning er et fantastisk naturprodukt, og fordi vi på den måde bidrager til bestøvning af vores lokale afgrøder og planter. Vi serverer egen honning til morgenmaden og sælger også gerne et glas,når vi har nok på lager.

Vi har vores to Shetlandsponyer Martha og Cæsar samt fire katte, for vores fornøjelse skyld. De må alle gerne snakkes med.

Vi har også 13 høns der gerne, efter bedste evne, leverer æg til vores spisende morgenmadsgæster. Hønsene har vi, fordi vi synes det hører gården til. Når hønsene går deres daglige rundtur i haven, æder de bl.a. ukrudt. Det giver det nogle sunde og gode æg.